kestane balı

istanbul çekmeköy ilçesi alemdağ semti reşadiye köyü kestane ıhlamur ormanlarından arılarımın topladığı doğal ballar

4 Aralık 2016 Pazar

selamun aleyküm benim değerli arıcı kardeşlerim bu konunun bu haberde geçtiği için sizlere buradan cevap yazma mecburiyetinde kaldım arınız ölmüyor arınızı siz kendi elinizle öldürüyorsunuz. bu konuda sizlere önerilerim akdeniz ikliminden yöremize bahar aylarında binlerce koloni girmekte tamam bu konuda sorun yok ama bölgemize giren bu akdeniz ikliminde başarılı olan kolonilerin analarını yöremize uygun analar ile değişirsek sorun suz bir şekilde kışı rahat geçirebiliriz bu da  yeterli değil en büyük suçumuz ne biliyormuyuz  kek veya akide şekeri yada bebzerleri kesinlikle bunlar verilmemeli arının doğasında katı besin yok kış aylarına girerken stokları katı şurupla desteklenip  arının kışı rahat geçirmesi sağlanmalı yöremizde kış zaten yok derecede kısa geçmekte kış arısını oluşturmak için son sağımı yaptıktan sonra kekle sadece ana arıyı kış arılarını oluşturmak için keklenmeli yani dışardan getiri varmış süsü verilerek ana arının yumurta atmasını sağlamak  bunun  yaparkende kuluçkalıkta en az 5 ramka diyeyim yöremiz tabiri ile. ballı polenli olanlar alınıp yerlerine daha önceden balını süzdüğümüz ve yalatılarak stoğa aldığımız esmer petekler konulmalı ki kış arısı oluşabilsin bir önemli husus kış arısının kış aylarında yedeği yok. kek ve katı besinler vererek kış ayları boyunca yaşaması gereken ömrünü bitirmekteyiz ve böylece binlerce koloni heba olup gitmekte şurup yapmak maddi açıdan daha ucuz niye halen kek ve katı besinlerle kendimizi keklemeye çalışıyoruz.

1 yorum:

  1. s.a. Asım bey,yazdıklarınıza katılıyorum.Adana'dan Saadettin abinin selamı var,telefonunuzu lazımdı bana görüşebilirmiyiz.Mustafa Emecen 542 455 11 92

    YanıtlayınSil